Tratarea apei din piscine

Tratarea apei din piscine este obligatorie si ajuta atat la pastrarea unui mediu sanatos si sigur pentru dumneavoastra si pentru ceilalti utilizatori, cat si la prelungirea duratei de viata a intregii piscine. Tratarea apei din piscine trebuie realizata in mod corespunzator. Expertii recomanda ca aceasta actiune sa fie realizata in patru etape.

 

Prima etapa priveste reglarea pH-ului apei. In felul acesta apa din piscina nu dauneaza utilizatorilor in niciun fel.

 

In ce consta reglarea pH-ului din piscina? Pielea utilizatorilor poate fi afectata datorita pH-ului apei din piscine. In cazul in care acesta este prea mare, devine agresiv pentru piele. Pe langa aceste aspecte, un pH mare poate duce la depuneri de calcar, ceea ce duce la cresterea consumului de clor. In cazul in care acesta este prea mic apa poate avea un efect acid, lucru care duce la coroziunea fitingurilor. Nici confortul utilizatorilor nu mai este acelasi.

Nivelul optim al pH-ului trebuie sa se situeze intre valorile 7,0-7,4.

Pentru a aduce nivelul pH-ului la parametri standard se folosesc corectorii de pH. Acestia sunt de mai multe tipuri. Pentru a face o alegere buna pentru piscina dumneavoastra este indicat sa cereti sfaturile unui specialist.

 

A doua etapa de tratare a apei din piscina consta in dezinfectarea apei. Aceasta actiune se poate realiza in doua moduri: cu clor sau cu oxigen activ.

*Dezinfectarea apei pe baza de clor

 

Aceasta este una dintre cele mai intalnite metode de tratare a apei din piscine. Trebuie sa verificati intai concentratia de clor. Se apeleaza la tratamente pe baza de clor pentru ca in acest mod se pot elimina bacteriile si impuritatile. In plus, avantajul folosirii clorului este acela ca nu afecteaza nivelul pH-ului din apa. De asemenea, clorul nu lasa reziduuri.

 

*Dezinfectarea apei pe baza oxigenului activ

 

Se apeleaza la aceasta metoda pentru ca aceasta nu numai ca lasa o apa curata si pura, dar este si foarte delicata cu pielea utilizatorilor. Familiile cu copii folosesc adesea aceasta metoda. In plus, de pe urma folosirii oxigenului activ in tratarea apei utilizatorii nu au nici pielea si nici ochii iritati. De asemenea, parul utilizatorilor nu are de suferit. Dezinfecarea apei pe baza de oxigen activ nu influenteaza nivelul pH-ului din apa si impiedica aparitia algelor in piscina. Confortul este sporit si datorita faptului ca nu are un miros deranjat, asa cum clarul are.

 

Etapa a treia ia in calcul prevenirea aparitiei algelor in piscina.

 

Este vara. Caldura este insuportabila. Nevoia de racorire intr-o piscina cu apa tocmai buna este imensa. Dar, ce va faceti daca apa din piscina este murdara, contine alge si are un miros neplacut. In loc sa va bucurati de apa si de soare, simtiti cum pe piele se aduna microorganisme de natura vegetala. Pentru a va feri atat pe dumneavoastra cat si pe ceilalti utilizatori de aceste neplaceri, acordati mare atentie prevenirii aparitiei algelor in piscina. Folosind clor, riscati ca acesta sa nu elimine algele in totalitate, deoarece ele pot deveni rezistente la aceasta substanta. Dezinfectarea apei pe baza oxigenului activ va scapa de probleme si va ofera mai mult confort si igiena in piscine.Ultima etapa este flocurarea.

 

Prin flocurare se pot tine la distanta reziduurile de dimensiuni mai mici. Flocurarea este un ajutor suplimentar pentru filtrele de nisip, care nu pot retine decat reziduuri de anumite dimensiuni. In felul acesta stiti ca o sa aveti o apa curata si pura, fara reziduuri si mici organisme care inoata alaturi de dumneavoastra. Pentru flocurare se folosesc agenti floculanti si solutii floculante.Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.piscine-supraterane.ro 2018 | ANPC


Piscine suprateranePiscine supraterane